Ugrás a fő tartalomra

A tábor 2024-ben július 20-tól augusztus 10-ig fog tartani.

A Központi Bizottság

A tábor szervezőinek közös megnevezése a Központi Bizottság, tagjai a KB-sok. Ezen az oldalon megtalálhatjátok az elérhetőségeinket, és lejjebb rövid bemutatkozásunkat is. A táborral kapcsolatos kérdésekkel és kérésekkel forduljatok hozzánk, örömmel válaszolunk, segítünk.

Titkárság

A Központi Bizottság további tagjai

A Központi Bizottság korábbi tagjai

 
A X. évi KB
 
Mindannyian olyan fiatal felnőttek vagyunk, akik tanulmányaik mellett, saját gyermekkori tábori élményeik újraélése és továbbadása céljából szabadidejükben tábort szerveznek.

Táborozó gyerekként kezdtük a mostani táborban, illetve az öregebbek még ennek elődjében. Mind végigjártunk egy évekig tartó folyamatot, amelynek során a táborban fokozatosan egyre kevésbé gyerekként vettünk részt. Fokozatosan készültünk fel a szervezési, pedagógiai és logisztikai feladatok ellátására – ez azért is fontos, mert magunk csinálunk mindent a táborral kapcsolatban, a napi bevásárlástól és az ebédfőzéstől kezdve az esti mese olvasásán át a tábor programok levezetéséig.

A táborszervezésben nonprofit alapon veszünk részt, a befizetett összeget teljes egészében a nyaraltatásra fordítjuk. Nem üzemszerűen „dolgozunk”, hanem csak ezt az egy tábort szervezzük, kizárólag ennek a társaságnak.

Mint az feltűnhet, a KB viszonylag népes. Ennek több oka is van. Egyrészt gondolnunk kell az utánpótlásra: ahogy az életünk előrehalad, mindig akad, akinek már nem jut ideje a táboroztatásra. Másrészt így a KB által végzett logisztikai feladatok ellátása nem megy a gyerekekre jutó figyelem rovására. Hisszük, hogy megfelelő környezetben minden gyerek ki tudja bontakoztatni önmagát és tehetségét; azon dolgozunk, hogy a táborban is létrejöjjön ez a környezet.

A nyaraltatás során mindent együtt csinálunk a táborozókkal, magunk is a nép egyenjogú tagjai vagyunk. Emiatt távolról se tanár–diák viszony áll fenn, általában sokkal inkább baráti jellegű.

A KB igen sokszínű társaság, a táboron kívül sok különböző területen mozgunk az életben. Ezen sokféle érték egyesítését a táborban is kihasználjuk. A tábornak nincs egyetlen vezetője, a táborvezetést a KB együtt végzi – a közös munka gördülékenységét az elmúlt jópár év alatti összecsiszolódás szavatolja.
És mivel már irányult erre kérdés: nincs közünk semmilyen más Központi Bizottsághoz, sem ideológiai, sem jogi alapon.
 
A IX. évi KB (Tamara kivételével)
 
A VIII. évi KB
 
A VII. évi KB (Vera kivételével)

A VI. évi KB